ExpatkampExpatkamp 2019
Tijdelijke verjaardagsactie tot 1 januari 2019

De Nationale Sportkampen bestaan 15 jaar en pakken daarom groots uit! Tot 1 januari krijg jij tot €50,- vroegboekvoordeel op het Expatkamp.

 

Expatkamp 2019

Heb jij ook zo’n zin om komende zomer weer naar Nederland te gaan? Fijn om familie en vrienden weer te zien, boterhammen met pindakaas te eten en op de fiets overal naar toe te kunnen. Nationale Sportkampen heeft speciaal voor jou een kampweek die leuk, sportief en leerzaam is! Door het grote succes van de afgelopen jaren is er ook in 2019 weer een Expatkamp. Het Expatkamp 2019 met overnachting is van zondag 7 juli t/m vrijdag 12 juli 2019 en het Expatkamp 2019 dagkamp van maandag 8 juli t/m vrijdag 12 juli 2019.

 

Best lastig, dat Nederlands

Als expatkind is het heerlijk om weer in Nederland te zijn… maar die Nederlandse taal kan best lastig zijn. Daarom is het belangrijk om het Nederlands  goed te onderhouden en te spreken. Tijdens het expatkamp spreken we een hele week Nederlands, samen met allemaal andere expatkinderen! Het Expatkamp van Nationale Sportkampen i.s.m. Young Expat Services is speciaal opgezet voor Nederlandse kinderen die in het buitenland wonen en hun Nederlandse taal willen oefenen en verbeteren. Dit in combinatie met lekker sporten, samen met andere Nederlandse expatkinderen is een ideale combinatie van plezier hebben in de sport en het spreken van je taal. Dit kamp zorgt ervoor dat je straks weer aansluiting vindt in het Nederlands onderwijs.

Leren is leuk: ook in de vakantie! 

Twee experts bundelen hun krachten. Nationale Sportkampen werkt samen met Young Expat Services. De Nederlandse lessen op het kamp zullen gegeven worden door Drs. Eline Hausel, oprichter van Young Expat Services. Zij heeft ruime ervaring opgedaan als onderwijzeres, special needs teacher en intern begeleider op een Nederlandse basisschool en op de International School of Hamburg. Tegenwoordig helpt zij expats in Nederland met de taal.

Uniek concept in Nederland

Drs. Eline Hausel heeft met haar ervaring en kennis voor Nationale Sportkampen een uniek concept ontwikkeld: Nederlandse lessen voor Nederlandse expatkinderen in combinatie met sport. Het sporten gebeurt samen met Nederlandse kinderen. Dit zorgt ervoor dat je onderling Nederlands spreekt gedurende het hele kamp. Hierdoor leren de expatkinderen de taal d.m.v. de lessen, maar leren ze ook onbewust tijdens het sporten! 

Spelenderwijs leren 

Naast alle uitdagende en leuke sportactiviteiten krijg je minimaal één uur per dag Nederlandse les in kleine groepjes. Je leert spelenderwijs en alle zintuigen worden aangesproken, waardoor de kans groter is dat de spellingsregels worden begrepen en goed worden toegepast. Naast spellingslessen en leesactiviteiten zal er ook veel aandacht worden besteed aan het uitbreiden van je woordenschat en kennis van de Nederlandse geschiedenis en cultuur.

Thema’s Expatkamp

Het centrale thema van het Expatkamp is 
“ Alles is Nederlands”
Naast iedere dag fanatiek sporten geven wij ook ruim één uur Nederlandse les aan kleine groepen kinderen. Elke dag besteden we aandacht aan de geschiedenis van Nederland en praten we met elkaar over typisch Nederlandse dingen. De geschiedenis zal aan de hand van spannende verhalen worden voorgelezen door een van onze leerkrachten. De onderwerpen en verhalen zullen aansluiten bij de leeftijd van de kinderen. Op deze wijze wordt de woordenschat sterk vergroot tijdens deze week. Sommige kinderen zullen het alleen bij praten en spelletjes houden andere kinderen kunnen fanatiek aan de slag met de lastige Nederlandse spellingsregels. En we leren iedere dag een goede Nederlandse mop dus aan het einde van de week kun jij de hele familie laten lachen!

Wat gaan we allemaal doen?

Maandag
Op maandag behandelen wij topografie van Nederland. Als het goed is ken jij alle provinciën en hoofdsteden aan het einde van de week. De hele jonge kinderen worden zich bewust van Nederland in vergelijking tot het land waar ze vandaan komen.

Dinsdag
Op dinsdag gaan wij aan de slag met Nederland onder de zeespiegelen met de jonge kinderen gaan wij aan de slag met Delfts Blauw. 

Woensdag
Op woensdag gaan wij praten over Nederland als handelsland, de VOC tijd en het ontstaan van Amsterdam. De jongste kinderen gaan meer leren over de koninklijke familie.

Donderdag
Op donderdag gaan wij typisch Nederlands eten proeven (drop, poffertjes, stroopwafels, hagelslag, etc.). Dit is altijd de favoriete dag van alle expatkinderen.

Vrijdag
Op vrijdag is alles weer ORANJE. Dit is de laatste dag van het Expatkamp met de Finale quiz "Alles is weer Nederlands". We testen jouw kennis over de Nederlandse geschiedenis, moppen en de ultuur. Wat weet jij allemaal nog? Tijdens deze quiz wordt jouw kennis over Nederland getest! Doe je best want er zijn mooie prijzen te winnen!


Kortom een feestelijk en typisch Nederlands lesprogramma afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Wil je meer details over het lesprogramma? Dan kun je contact opnemen met de Young Expat Services info@youngexpatservices.nl

 

Uitdagende sportprogramma

Naast de taallessen en sociale activiteiten, wordt er ook veel gesport. Tijdens het sportprogramma gaan we allerlei verschillende sporten en activiteiten doen op de velden van AMHC Amersfoort. Zo gaan we sporten doen als voetbal, hockey, tennis, rugby, basketbal, korfbal en volleybal. De begeleider zal goed luisteren naar de voorkeuren in de groep en daar het programma, indien nodig, op aanpassen. De sporten worden zowel aangeleerd als beoefend. 

De kampdata, tijden en locatie:

Door het succes van de afgelopen jaren wordt er ook in 2019 weer een Expatkamp georganiseerd. Het Expatkamp 2019 is in de week van 7 juli 2019. Je kunt kiezen voor een dagkamp, waarbij je lekker thuis slaapt, of voor een kamp met overnachtingen. Het dagkamp (maandag 8 juli t/m vrijdag 12 juli 2019) begint in de ochtend om 9.30 uur en eindigt om 16.30 uur. Je kan eerder worden gebracht en later worden opgehaald. Het kamp met overnachtingen vindt plaats van zondag 7 juli 2019 16.30 uur t/m vrijdag 12 juli 2019 16:30 uur. De kampen worden gehouden op AMHC Amersfoort en we overnachten in gave legertenten op dit sportcomplex!

Leeftijden

Je wordt ingedeeld op leeftijd. Het kamp is voor kinderen van  6 t/m 17 jaar. Uiteraard houden we er rekening mee dat jij bij je vrienden in de groep komt. Het overnachtingskamp is voor kinderen vanaf 8 jaar.

Expatkamp

De prijs is inclusief:

  • Ruim 1 uur per dag taalles op maat

  • Gezonde lunch, maar ook minimaal 1x een snack

  • Tussendoortjes, drinken

  • Uitgebalanceerd sportprogramma

De prijs voor een kamp met overnachtingen is inclusief:

  • Ruim 1 uur per dag taalles op maat

  • Ontbijt, tussendoortjes, lunch, diner, alles wat je nodig hebt

  • Uitgebalanceerd sportprogramma

  • Overnachting in mooie legertenten. Jongens en meisjes slapen apart

  • Sociaal avondprogramma, met leuke activiteiten als een spooktocht, bonte avond, quizen, een filmavond en nog veel meer!

Er zijn begeleiders met EHBO aanwezig en alle begeleiders hebben een verklaring van goed gedrag.

Voor iedereen!

Of je nu al goed Nederlands praat of bijna niet, de taallessen zijn zo aangepast dat het voor alle Nederlandse kinderen die in het buitenland wonen. Wel praten we zoveel mogelijk Nederlands. Ook hoef je niet lid te zijn van een vereniging. Dit vakje kun je dus leeg laten op je aanmeldformulier.

 

Impressie van voorgaande jaren

Wij zijn heel enthousiast, maar we zijn niet de enige! Zo kwam Jeugdjournaal filmen op locatie tijdens het Expatkamp 2015. Bekijk hier het toffe filmpje. Voor meer informatie over Young Expat Services: www.youngexpatservices.com