Terug naar overzicht

Battle of the best: de Nationale Zaalhockeytoernooien!

Battle of the best: de Nationale Zaalhockeytoernooien!

Op 2, 3, 4 en 5 januari barst de battle om beste team van Nederland weer los. Met 4 zaaltoernooien voor zowel jongens als meisjes team wordt er in diverse categorieën gestreden om de beker.

4 jaar geleden zijn de zaaltoernooien van Nationale Sportkampen ontstaan uit passie voor hockey en in het bijzonder zaalhockey. Het doel was om een toernooi op te zetten waar het leukste en beste hockey te zien is. Dit werd dan ook een toernooi voor de beste C-jeugd. Met 20 teams uit onder andere Bilthoven, Almere, Laren en het Amsterdamse Bos werd er gestreden in 2 poules. Met een paar spannende finales (shoot-outs) kwam bij de jongens de Victoria JC1 als kampioen uit de strijd! Bij de meisjes was Amsterdam MC1 de sterkste van het toernooi.

Hiermee was een traditie geboren, elk jaar organiseert Nationale Sportkampen een zaaltoernooi voor de beste C-jeugd van Nederland. Het is al meerdere keren voorgekomen dat de winnaar van het zaaltoernooi ook Nederlands kampioen is geworden!

Na het succes van de eerste editie is het aantal toernooien gegroeid. Zo is er nu ook een top toernooi voor de D-jeugd. Hier nemen teams aan deel die spelen in de topklasse of subtopklasse in hun eigen regio. Deze jonge talenten laten elk jaar weer zien dat Nederland het hockey nog altijd niet is verleerd. Een toernooi als de Battle of the Best is naast een leuke krachtmeting ook heel goed om veel nieuwe dingen uit te proberen. Zo worden er wel eens wedstrijden gespeeld waarbij de keeper aan de kant wordt gehouden en zijn er teams die elke wedstrijd een andere strategie hanteren. Met een minimum van 5 wedstrijden per team is die ruimte er dan ook ruimschoots!
 
Voor teams die niet in de (sub)top van Nederland spelen, maar wel graag willen zaalhockeyen in een spannend toernooi zijn er dit jaar de toernooien voor 1e-klasse en subtop jeugd van zowel de D- als C-jeugd. Hierbij staat de factor plezier iets hoger in het vaandel, maar dat betekend niet dat teams zich zomaar gewonnen geven!
 
Op dit moment hebben al meer dan 30 teams zich ingeschreven voor de verschillende toernooien. Zo komt Kampong met beide D1 teams en spelen de jongens van zowel C1 als D1 HC Rotterdam hun toernooi in de Sporthallen Zuid!

Ben jij er dit jaar bij, durf jij de strijd aan met de diverse topteams of wil jij gewoon een super leuk en uitdagend toernooi? Schrijf je dan vandaag nog in voor een van de zaaltoernooien. Helaas is er bij dit toernooi echt een limiet, dus hier geldt vol = vol.
 
Voor meer informatie en aanmelden klik hier.
 
 

Terug naar overzicht